Паспортный стол в Бахмуте: «зеленый» свет для прокурора, очереди для рядовых и полиция для журналистов (Видео)

Семаковська Тетяна 18:41, 21 Квітня 2018

67 378c1Бахмутский паспортный стол входит в систему Государственной миграционной службы Украины, но при этом работает по своим правилам – не соблюдается график работы, заявленный на сайте ГМС, работники требуют иной перечень справок, которые нужно купить в определенном магазине. Наши журналисты хотели получить комментарий по претензиям граждан, а начальник отказался говорить на камеру и вызывал полицию.  

Паспортный стол в Бахмуте переполнен, кроме жителей города, района, Часов Яра и Соледара сюда съезжаются жители неподконтрольной территории. Общественный медиапортал «Бахмут IN.UA» уже обращал внимание на эту проблему, на последнее обращение начальник Бахмутского управления бахмутского отдела Миграционной службы Александр Зезюков отметил, что очереди на выдачу и прием разделили, что несколько снизило напряженность желающих получить паспорт впервые.

Но посетители паспортного стола продолжают жаловаться на то, что получить айди-карточку или загранпаспорт в течение дня не успевают, людям приходится приезжать по несколько раз, занимать очередь с ночи.

В связи с такими сложностями появилась новая услуга – в социальных сетях за 100 гривен предлагают занять очередь в паспортный стол. Теперь приезжие уже сами активно ищут таких вот «занимальщиков». Ведь зачастую люди уже в 6.00 не попадают даже в первую 20-ку в списке.

В очереди мы познакомились с жителем Соледара Еленой Коваленко. Женщина вместе с мужем имеет отрицательный опыт обслуживания в паспортном столе. Паспорта для детей делали с нескольких попыток.



Столкнувшись с проблемой, один из посетителей паспортного стола житель Бахмута Андрей Ковтун зашел на сайт Государственной миграционной службы. Прочел, что в субботу принимают до 16.00, а перерыва на обед нет вообще. Хотя прождал с 12.00 до 12.45, а после 14.00 документы принимать отказались. Все происходящее Андрей. Он с удивлением узнал в одном из тех, кто прошел без очереди, Бахмутского прокурора Егора Бушуева, который не так давно на сессии горсовета рассказывал депутатам, что делает очень многое для защиты прав граждан.

Кроме того, в кабинете, где принимают документы для оформления паспорта Андрею Ковтуну вручили визитку магазина «Офис-класс», на которой с обратной стороны указано, что необходимо купить для получения паспорта и именно в этом магазине. Торговой деятельностью в этом магазине занимается ЧП Вакульчик С.А. Пакет из несколько бланков и листов ксероксной бумаги, указанных на визитке, Андрею обошелся в 12 гривен. Хотя, как рассказали на горячей линии Государственной миграционной службы, для оформления или получения паспорта не нужно вообще ничего покупать, даже ксерокопии работники паспортного стола должны делать сами. Такую схему Андрей считает коррупцией, о чем сообщил на горячую линию.

С момента первого обращения Андрея Ковтуна с жалобами на работу паспортного стола в Бахмуте на горячую линию государственной миграционной службы прошло несколько дней. Все недочеты обещали устранить. Наша съемочная группа вместе с Ковтуном пришла в паспортный стол, чтобы зафиксировать изменения. Визитки из магазина давать перестали. Но и в четверг, 19 апреля в 12.30 сотрудники паспортного прием не вели – у них обед, которого, по заявлению представителя горячей линии ГМС, нет вообще.

Посетители паспортного возмущены не только длительностью ожидания, но и условиями в которых приходится это время находится под кабинетом. Алина с друзьями приехала из Северска ранним утром и простояла в очереди шесть часов. Девушка говорит, что поскольку стульев не хватает, санузел отсутствует ждут в соседнем кафе и периодически приходят отметится в очереди.

Мы прошлись по коридорам и отметили, что санузла действительно нет, а стульев на всех желающих не хватает.  Освещение в зале ожидания очень скудное для заполнения бланков. Практически каждый из ожидающих приема может рассказать неприятную историю, которая уже приключилась с ним в паспортном столе Бахмута.

Вопросы о графике работы, о «сотрудничестве» с магазином, об очередях, в которых стоят с ночи, о VIP клиентах, которые проходят без очереди, о комфорте ожидания, мы хотели задать начальнику паспортного стола Бахмута Александру Зезюкову. Он сначала пригласил нас к себе в кабинет, а потом отказался давать комментарии на камеру или аудио запись, мало того – вызвал полицию, заявив, что к нему в кабинет ворвались неизвестные.

Пока съемочная группа «Бахмут IN.UA» ждала полицию, мы еще раз обратились на горячую линию государственной миграционной службы и передали все вопросы, на которые начальник паспортного стола в Бахмуте Зезюков так и не ответил. Нам посоветовали писать жалобу, излагать все претензии и обязались ответить в течение месяца. Там же подчеркнули, что руководитель отдела находясь при исполнении и в служебном кабинете от видеосъемки и комментариев журналистам отказываться не имел права. Поэтому редактор Общественного медиапортала «Бахмут IN.UA» Анна Боковая написала встречное заявление в полицию уже на господина Зезюкова, расценив его действия как препятствование журналисткой деятельности.

Хрестовий похід за захоплення Бахмута: Буданов розповів, навіщо росіяни намагаються відчайдушно захопити Бахмут

Семаковська Тетяна 10:58, 26 Грудня 2022

Screenshot 248 2ce70Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав інтерв’ю виданню The New York Times, де розповів про те, чому росіяни так зациклилися на Бахмуті.

За словами Кирила Буданова на південному сході Донбасу, політичні амбіції євгена пригожина частково продиктували стратегію з російського боку.

Засновник групи ПВК «Вагнер» оголосив так званий хрестовий похід за захоплення міста Бахмут, щоб витіснити конкурентних командирів у російській регулярній армії, вважає Буданов. На його думку,  ПВК «Вагнер» координує свої дії з армією, але є головною силою на Бахмутському фронті.

Російський генерал, призначений у вересні командувачем російських військ в Україні, Сергій Суровікін, об’єднався з пригожиним у суперництві з російським міністром оборони шойгу, каже Кирило Буданов.

«Тут є лише ідеологічне та медійне питання…Саме тому підрозділи Вагнера так фанатично намагаються захопити це місто. Їм потрібно показати, що вони — сила, і вони можуть зробити те, що не змогла російська армія. Ми це чітко бачимо і розуміємо», — сказав Кирило Буданов в інтерв’ю The New York Times.

Хоча захоплення Бахмута не вважається стратегічно важливим, воно покращило б позиції росії на сході, відкривши дороги до інших міст Донбасу, які все ще перебувають під контролем України, резюмував Буданов.

Фото: Вікіпедія

Читайте також: Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

 

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

Семаковська Тетяна 10:47, 26 Грудня 2022

321985378 677659760569035 1904589059869008290 n 4c887Темпи просування російських військ в районі Бахмута, ймовірно, сповільнилися в останні дні, хоча ще занадто рано говорити про те, що російський наступ з метою захоплення Бахмута досягнув кульмінації. Водночас, як вважає ISW, окупанти прагнуть оперативної паузи.

Такі дані наводить Інститут вивчення війни.

Російські джерела повідомляють, що українським силам в районі Бахмута вдалося дещо сповільнити темпи російського наступу навколо Бахмута та навколишніх населених пунктів. Джерела в рф також стверджують, що ЗСУ відтіснили елементи групи Вагнера на позиції, які вони займали кілька днів тому.

Своєю чергою, українські джерела в соціальних мережах повідомили, що вони повністю витіснили російські сили зі східних околиць Бахмута близько 21 грудня. За оцінками ISW, окупанти здійснили дещо менше загальних просувань в районі Бахмута в листопаді та грудні, разом узятих, порівняно з жовтнем.

Російські війська, ймовірно, намагатимуться підтримувати темпи своїх наступальних операцій в районі Бахмута і, можливо, намагатимуться ініціювати тактичну або оперативну паузу. 

Міністерство оборони Великої Британії повідомило 24 грудня, що російські війська не мають запасів артилерійських боєприпасів для підтримки широкомасштабних наступальних операцій. Відтак, підтримання оборонних операцій уздовж протяжної лінії фронту в Україні вимагає від росіян щоденного витрачання значної кількості снарядів і ракет.

Оперативна група Об’єднаних сил оприлюднила 24 грудня інтерв’ю з українським військовослужбовцем в районі Бахмута, в якому детально описано, що російські війська проводять надзвичайно високі темпи штурмів українських позицій в цьому районі. Попри те вони (окупанти) мають тільки незначний прогрес.

Повідомлення групи Вагнера про великі втрати в районі Бахмута за останні тижні також, ймовірно, призвели до напруження поточних оперативних можливостей російських військ в цьому районі. 

Через нестачу артилерії та людського ресурсу, ISW вважає, що окупанти не зможуть підтримувати активні наступальні операції на Бахмутському напрямку. 

Раніше російські війська виділили значні ресурси на «м’ясорубку» для захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська навесні-влітку 2022 року. Російські сили досягли кульмінації після захоплення Лисичанська і не змогли захопити сусідній Сіверськ на сході або Слов’янськ.

Зацикленість російських військових на наступі з великими втратами для досягнення цілей захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська зрештою підірвала здатність військових рф досягти своєї більш масштабної оперативної мети — оточити ЗСУ в котлі вздовж траси Е40 і дійти до західних адміністративних кордонів Донецької області. 

Невпинний і дороговартісний наступ росії на Бахмут може також погіршити здатність росії переслідувати довгострокові цілі на театрі воєнних дій на Донбасі.

Фото: ілюстративне, Генштаб

Читайте також: Український Бахмут підняв Конгрес США на ноги

 

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Screenshot 248 2ce70

Хрестовий похід за захоплення Бахмута: Буданов розповів, навіщо росіяни намагаються відчайдушно захопити Бахмут

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав інтерв’ю виданню The New York Times, де розповів про те, чому росіяни так зациклилися на Бахмуті.

321985378 677659760569035 1904589059869008290 n 4c887

Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

Темпи просування російських військ в районі Бахмута, ймовірно, сповільнилися в останні дні, хоча ще занадто рано говорити про те, що російський наступ з метою захоплення […]

photo 2022 12 23 16 34 05 1047b

Поліцейські «Білі янголи» вивезли з Бахмута родину з дітьми

Сьогодні, 23 грудня, поліцейські врятували з-під обстрілів багатодітну родину з Бахмута. Троє дітей з батьками вивезли у безпечне місце. Про це повідомляє поліція Донеччини.

Screenshot 243 f5773

У Бахмут волонтери привезли цукерки та подарунки для дітей

Волонтери на чолі з Інною Гайдай вирішили зробити свято для бахмутян та дітлахів. До громади привезли шоколадні цукерки, закуплені на кошти небайдужих. 

Screenshot 241 0839c

Вагнерівці під Бахмутом отримали партію іноземної зброї

Вчора, 22 грудня, речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі повідомив, що група «Вагнера» отримала партію зброї з Північної Кореї для посилення російських сил в […]