Рост зарплаты и налоговый долг: в Бахмутском горсовете прошел информдень

Семаковська Тетяна 16:45, 21 Квітня 2018

Работники местного самоуправления говорили о темпах роста и задолженности по заработной плате, о налоговом долге граждан и предприятий, о результатах энергосбережения, о ходе медицинской реформы, приглашали на городские субботники.

IMG 1598 6c293

Марина Юхно, начальник Управления экономического развития Бахмутского горсовета рассказала о сложившейся ситуации по заработной плате в городе.

«На коммунальных предприятиях средняя зарплата составляет 5241 гривны, в бюджетной сфере – 5148 гривен. Темп роста заработной платы составил от 13% до 26%. Самые крупные должники по выплате зарплаты – это  предприятия «ЕМЗ Соль» (экономически не активное) и ПАО «АЗОЦМ». Хотя общая задолженность по выплате зарплаты снизилась на 1,4 миллиона гривен или 63%. К сожалению, есть ряд предприятий, которые работают неполный рабочий день – это ПАО «Вистек», УТОГ, ПП «Фактория» и другие», – сказала Марина Юхно.

Также, начальник Управления экономического развития призвала активнее участвовать в областном конкурсе «Донецкий куркуль». В этом году Бахмутский горсовет выделили 500 тысяч гривен для финансирования.IMG 1600 9c615

Сергей Андрющенко, начальник Бахмутского управления ГУ ГФС в Донецкой области, объяснил ситуацию по сложившемуся налоговому долгу.

«На первое апреля текущего года налоговый долг составил 10,7 миллионов гривен. По сравнению с прошлым периодом произошло снижение на 197,4 тысячи гривен. Основная доля задолженности составляет земельный налог и аренда земли – 1,3 миллиона гривен. Существует задолженность по налогу на недвижимость. И проблема погашения состоит в том, что место регистрации граждан не совпадает с реальным местом жительства. С неплательщиками по единому налогу бороться проще –  мы аннулируем свидетельство», – говорил  Сергей Андрющенко.

IMG 1601 adf9f

IMG 1603 e8345Татьяна Савченко, первый заместитель городского головы доложила о результатах работы энергосбережения.

«Бахмут работает в разных программах по энергосбережению и энергоэффективности. Подписаны договора по енергосервису с  НЕФКО. В городе работает программа возмещения «теплых кредитов». 168 жильцов и 2 ОСМД получили кредиты на общую сумму 174 тысячи гривен, из них 95 тысяч – из областного и 79 тысяч гривен из местного бюджетов. Такие мероприятия позволили сэкономить 109 гКал тепла за 4 месяца текущего года», – говорила  Татьяна Савченко.

IMG 1614 e9242

Светлана Шабалина, главврач ЦПМСП Бахмута, рассказала о приписной кампании в ходе медицинской реформы в Бахмуте.

«Хочу напомнить все нам, что пациент может выбрать любого врача, того, которому доверяет. Сроков подписания деклараций нет, но лучше поторопиться, потому, как и вы успеете выбрать нужного врача, и медицинские учреждения смогут быстрее получать денежные средства. На сегодняшний день в Бахмуте заключено 427 деклараций», – объясняла Светлана Шабалина.

IMG 1615 680afНа вопросы присутствующих по поводу действует ли приписная кампания на вынужденно перемещенных лиц, Светлана Шабалина ответила утвердительно.

Еще главврач ЦПМСП Бахмута добавила, что с первого июля текущего года заработает Национальная служба здоровья Украины и наши медицинские учреждения почти готовы к этому.

«Теперь финансирование будет поступать от НСЗУ, а для этого необходимо автономия медицинских учреждений, автоматизация рабочих мест, комплектация материального оснащения. Мы готовы по всем параметрам на 80%», – отметила Светлана Шабалина.

Начальник Управления развития городского хозяйства и капитального строительства Бахмутского городского совета Сергей Черноиван рассказал о предстоящих субботниках, приглашал всех приводить свои прилегающие территории в порядок и анонсировал ближайший субботник – на территории Северного пруда, который состоится 26 апреля.

IMG 1605 5fbba

Заместитель городского головы Бахмута Виктория Точеная добавила, что 26 апреля, также состоится митинг-реквием, посвященный 33-ей годовщине аварии на Чернобыльской АЭС.

Инна Сподина начальник бахмутского УТСЗН говорила о пользе коллективных договоров на предприятиях и призывала всех работодателей заключать на своих предприятиях такие, что обеспечит деленные гарантии нанятым работникам.

Хрестовий похід за захоплення Бахмута: Буданов розповів, навіщо росіяни намагаються відчайдушно захопити Бахмут

Семаковська Тетяна 10:58, 26 Грудня 2022

Screenshot 248 2ce70Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав інтерв’ю виданню The New York Times, де розповів про те, чому росіяни так зациклилися на Бахмуті.

За словами Кирила Буданова на південному сході Донбасу, політичні амбіції євгена пригожина частково продиктували стратегію з російського боку.

Засновник групи ПВК «Вагнер» оголосив так званий хрестовий похід за захоплення міста Бахмут, щоб витіснити конкурентних командирів у російській регулярній армії, вважає Буданов. На його думку,  ПВК «Вагнер» координує свої дії з армією, але є головною силою на Бахмутському фронті.

Російський генерал, призначений у вересні командувачем російських військ в Україні, Сергій Суровікін, об’єднався з пригожиним у суперництві з російським міністром оборони шойгу, каже Кирило Буданов.

«Тут є лише ідеологічне та медійне питання…Саме тому підрозділи Вагнера так фанатично намагаються захопити це місто. Їм потрібно показати, що вони — сила, і вони можуть зробити те, що не змогла російська армія. Ми це чітко бачимо і розуміємо», — сказав Кирило Буданов в інтерв’ю The New York Times.

Хоча захоплення Бахмута не вважається стратегічно важливим, воно покращило б позиції росії на сході, відкривши дороги до інших міст Донбасу, які все ще перебувають під контролем України, резюмував Буданов.

Фото: Вікіпедія

Читайте також: Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

 

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

Семаковська Тетяна 10:47, 26 Грудня 2022

321985378 677659760569035 1904589059869008290 n 4c887Темпи просування російських військ в районі Бахмута, ймовірно, сповільнилися в останні дні, хоча ще занадто рано говорити про те, що російський наступ з метою захоплення Бахмута досягнув кульмінації. Водночас, як вважає ISW, окупанти прагнуть оперативної паузи.

Такі дані наводить Інститут вивчення війни.

Російські джерела повідомляють, що українським силам в районі Бахмута вдалося дещо сповільнити темпи російського наступу навколо Бахмута та навколишніх населених пунктів. Джерела в рф також стверджують, що ЗСУ відтіснили елементи групи Вагнера на позиції, які вони займали кілька днів тому.

Своєю чергою, українські джерела в соціальних мережах повідомили, що вони повністю витіснили російські сили зі східних околиць Бахмута близько 21 грудня. За оцінками ISW, окупанти здійснили дещо менше загальних просувань в районі Бахмута в листопаді та грудні, разом узятих, порівняно з жовтнем.

Російські війська, ймовірно, намагатимуться підтримувати темпи своїх наступальних операцій в районі Бахмута і, можливо, намагатимуться ініціювати тактичну або оперативну паузу. 

Міністерство оборони Великої Британії повідомило 24 грудня, що російські війська не мають запасів артилерійських боєприпасів для підтримки широкомасштабних наступальних операцій. Відтак, підтримання оборонних операцій уздовж протяжної лінії фронту в Україні вимагає від росіян щоденного витрачання значної кількості снарядів і ракет.

Оперативна група Об’єднаних сил оприлюднила 24 грудня інтерв’ю з українським військовослужбовцем в районі Бахмута, в якому детально описано, що російські війська проводять надзвичайно високі темпи штурмів українських позицій в цьому районі. Попри те вони (окупанти) мають тільки незначний прогрес.

Повідомлення групи Вагнера про великі втрати в районі Бахмута за останні тижні також, ймовірно, призвели до напруження поточних оперативних можливостей російських військ в цьому районі. 

Через нестачу артилерії та людського ресурсу, ISW вважає, що окупанти не зможуть підтримувати активні наступальні операції на Бахмутському напрямку. 

Раніше російські війська виділили значні ресурси на «м’ясорубку» для захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська навесні-влітку 2022 року. Російські сили досягли кульмінації після захоплення Лисичанська і не змогли захопити сусідній Сіверськ на сході або Слов’янськ.

Зацикленість російських військових на наступі з великими втратами для досягнення цілей захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська зрештою підірвала здатність військових рф досягти своєї більш масштабної оперативної мети — оточити ЗСУ в котлі вздовж траси Е40 і дійти до західних адміністративних кордонів Донецької області. 

Невпинний і дороговартісний наступ росії на Бахмут може також погіршити здатність росії переслідувати довгострокові цілі на театрі воєнних дій на Донбасі.

Фото: ілюстративне, Генштаб

Читайте також: Український Бахмут підняв Конгрес США на ноги

 

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Screenshot 248 2ce70

Хрестовий похід за захоплення Бахмута: Буданов розповів, навіщо росіяни намагаються відчайдушно захопити Бахмут

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав інтерв’ю виданню The New York Times, де розповів про те, чому росіяни так зациклилися на Бахмуті.

321985378 677659760569035 1904589059869008290 n 4c887

Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

Темпи просування російських військ в районі Бахмута, ймовірно, сповільнилися в останні дні, хоча ще занадто рано говорити про те, що російський наступ з метою захоплення […]

photo 2022 12 23 16 34 05 1047b

Поліцейські «Білі янголи» вивезли з Бахмута родину з дітьми

Сьогодні, 23 грудня, поліцейські врятували з-під обстрілів багатодітну родину з Бахмута. Троє дітей з батьками вивезли у безпечне місце. Про це повідомляє поліція Донеччини.

Screenshot 243 f5773

У Бахмут волонтери привезли цукерки та подарунки для дітей

Волонтери на чолі з Інною Гайдай вирішили зробити свято для бахмутян та дітлахів. До громади привезли шоколадні цукерки, закуплені на кошти небайдужих. 

Screenshot 241 0839c

Вагнерівці під Бахмутом отримали партію іноземної зброї

Вчора, 22 грудня, речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі повідомив, що група «Вагнера» отримала партію зброї з Північної Кореї для посилення російських сил в […]