ТОП 5 найзаможніших депутатів Бахмутської міської ради (додано інфографіку)

Семаковська Тетяна 10:33, 29 Травня 2017

Закон України про електронне декларування вступив в дію ще у березні 2016 року, однак обов’язок надавати декларації депутатами місцевих рад, наступив лише у цьому році. Координатори руху “Сильні громади” проаналізували декларації депутатів міськради та виділили ТОП-5 заможних за рівнем фінансового доходу, наявністю землі, автомобілів та нерухомості. Категорії різні, а персони одні й ті ж самі. Детальніше дивіться у лонгріді.

До речі, з 59 депутатів, 10 – не задекларували свої доходи.

“Надання декларації – це особиста відповідальність кожного з депутатів. Мабуть у кожного з депутатів, які не задекларували свої доходи та витрати, є на те об’єктивні причини. Ми, своєю чергою, передали інформацію до НАБУ про тих, які не звітувались відповідно до закону”, – прокоментувала секретар Бахмутської міської ради Світлана Кіщенко.

34 1985a

3 d3900Отже, найвищий рівень доходу задекларував Володимир Сакали – приватний підприємець. Загальний дохід його сім’ї склав понад 13,5 мільйонів гривень, який складається з 1,5 млн грн дивідендів, дохід від підприємницької діяльності декларанта склав 978 тис. грн, а його дружини – 962 тис. грн. Заробітна плата у Володимира Сакали та його дружини склала 54 тис. грн, дохід від надання майна в оренду – 40 тис. грн. Депутат задекларував 4,2 млн грн готівки та 93,7 тис. грн, які розміщені у банках. Та найцікавіше, у депутат задекларував 5,7 млн грн, як позику підприємству ТОВ “Акіпан”, власником якого він є. До речі, Володимир Сакали єдиний серед депутатів Бахмутської міськради, хто задекларував ювелірні вироби своєї дружини (комплект із золота) на суму 45 тис. грн.

 

 

 

2 2b588Друге місце зайняв Артем Чепурін – приватний підприємець. Загальний дохід його сім’ї склав понад 6,5 млн грн. Дохід від підприємницької діяльності – 4,9 млн грн, дохід від оренди – 42 тис. грн, дивіденди – 291 тис. грн, проценти від вкладів у банках – 15 тис. грн у декларанта та 12 тис. грн у дружини, заробітна плата дружини – 86 тис. грн. Кошти, розміщені у банках, склали 25 тис. дол., 15 тис. євро та 70 тис. грн.

 

 

IMG 8258 425f4На третьому місці опинився приватний підприємець та директор ПП “Артхол” – Роман Сотников. Його дохід склав майже 5,5 млн грн. Більша частина його активів також позичена третім особам – один мільйон гривень та 75 тис. доларів. Дохід від його підприємницької діяльності та дружини склав 942,3 та 937,5 тис. грн відповідно. Прибуток від продажу нерухомого та рухомого майна – 227,9 тис. грн, дохід від оренди – 72 тис. грн. Сума готівки – 310 тис. грн та невеличка заробітна плата – 18,7 тис. грн.

 

 

иванков cf2fbЧетверте місце зайняв Володимир Іванков – генеральний директор ТОВ “Бахмут-Агро”. Загальний дохід його сім’ї 3,4 мільйона гривень. Левову частку займають готівкові кошти – три мільйони гривень. Прибуток від оренди – 249 тис. грн, дохід від продажу нерухомого майна – 110 тис. грн та від продажу цінних паперів – 10 тис. грн. Заробітна плата – 45,3 тис. грн, допомога при народженні дитини у дружини склала 28 тис. грн.

 

 

корочанский 45182Та п’яте місце посів Андрій Корочанський, заступник генерального директора ТОВ “ГИР-Інтернешнл”. Однак, саме дружина депутата заробляє гроші в сім’ї. Її дохід від підприємницької діяльності склав 200,7 тис. грн, дохід від оренди – 627 тис. грн, 22,6 тис. грн отримала у вигляді допомоги при народженні дитини, їх син отримав зарплату у сумі 10 тис. грн. Готівкою, кошти дружина не зберігає, а позичає їх третім особам. У 2016 році вона позичила 1,55 млн грн. Сам же депутат отримав заробітну плату 69 тис. грн, та ще 14,7 тис. грн пенсії. Отож, загальний дохід сім’ї Корочанських склав 2,5 мільйона гривень.

35 0aec6

В категорії володіння земель, спочатку, перше місце ми хотіли віддати депутату Артему Чепуріну, дружина якого задекларувала 1220,1 га землі у с. Опитному Бахмутського району. Однак, відповідно до статуту, загальна площа земель селищ Опитного, Зеленопілля, Ягідного та Іванград складає 3181,9 га. Чи може одна особа володіти більш ніж третина усіх земель однієї територіальної громади?

фото3 ba814

фото4 3b5b1

«У мене землі, як у всіх – ні багато, ні мало. Тобто, 1200 квадратних метрів. Після вашого дзвінка намагався виправити у декларації, але сам не зміг. Написав листа у службу підтримки, чекає на їх відповідь та допомогу» – прокоментував депутат.

 MG 4251 554acОтож, перше місце, як це не дивно, посів Сергій Ситников – приватний підприємець. Він володіє 5,06 га землі, причому 4,8 га знаходиться у с.Клиновому.

Друге місце належить Володимиру Іванкову. Загальна площа землі, яка є у власності депутата – 4,2 га. Це трохи менше, ніж у Ситникова, але географія володінь набагато ширше. Так, у депутата є земельні ділянки й у Бахмуті, Покровську, Костянтинівці, Хромовому, Іванівському, Слов’янську, і навіть на Кривій Луці.

Третє місце зайняв Роман Сотников, який володіє 3,4 га землі (3,2 га в Іванівському) та ще 0,14 га землі депутат орендує у Бахмутської міської ради.

Четверте місце у депутата Сакали. Разом з дружиною вони володіють 1,2 га землі у Бахмуті.

Ну і п’яте місце посів Андрій Корочанський: у них з дружиною у Бахмуті є 0,57 га землі у власності.

37 57918

Що стосується наявності автомобілів, ми віддавали місця депутатам, в залежності від їх кількості, бо їх вартість багато хто не декларував.

Перше місце серед депутатів, які мають більш всього автомобілів зайняв, звісно, Володимир Іванков. У депутата та його дружини а автопарку є вісім автомобілів та один причеп. Серед них Mercedes-benz GL 550, Toyota Land cruiser 200, два Land Rover Range Rover, 2011 та 2012 років випуску, два Hummer H2, 2006 та 2008 років випуску, Rolls-Royce Phantom, Volkswagen Multivan, та причіп «ЛЕВ».

Друге місце дісталося Роману Сотникову. Вони, разом з дружиною мають сім автомобілів та один причіп – ВАЗ 210930, ГАЗ 2705 415, ГАЗ ГАРЗ-ПБ-330, ГАЗ 330202-288ЗНГ, Audi Q7, Volkswagen Caddi Kasten, Volkswagen Touareg та причіп ГРБ 8160. Депутат задекларував ще Volkswagen Crafter, однак нею користується на підставі генеральної довіреності, інша особа – тобто вона продана, але ще не переоформлена.

Третє місце зайняв Андрій Корочанський, у якого всього сім транспортних засобів – п’ять вантажних (МАЗ 54331, МАЗ 938662, ГАЗ 3302, КАМАЗ 5511), один екскаватор ЕО 2621В та легковий автомобіль Audi Q7.

Четверте місце поділили між собою Володимир Сакали, Годердзі Малазоніядиректор ТОВ “АртДон” та Артем Чепурін. Володимир Сакали разом з дружиною володіє чотирма машинами – LEXUS LX 570, Toyota CAMRY, AUDI Q3, ВАЗ 21074. Малазонія та його дружина також мають чотири автомобілі – Авто ГАЗ ЗАЗ TF699P LANOS, ГАЗ 5312, Mercedes-Benz CL500, та вантажний ИЖ 271501. Ну і сім’я Чепуріних володіє чотирма машинами – ВАЗ 21099, Acura MDX, Skoda Felicia, Scoda Octavia A7.

П’яте місце поділили між собою чотири депутати – Валерій Бойко, директор ТОВ “Артемтранс”, Володимир Захаренко, інженер ДП “Артемсіль”, Валерій Слєсарєв, приватний нотаріус та Світлана Мельнікова, головний лікар КЗОЗ “Бахмутська ЦРЛ”, які разом зі своїми сім’ями мають по три автомобілі.

38 471f6

При аналізі нерухомості бралось до уваги наявність у декларантів квартир, житлових будинків, об’єкти незавершеного будівництва та різні нежитлові приміщення.

Два житлових будинки в Бахмуті та Словянську, дві квартири у Мирнограді та Донецьку, незлічена кількість нежитлових, вбудованих, напівпідвальних приміщень, загальною площею 1,2 га в містах, Бахмут, Мирноград, Слов’янськ, Горлівка, Зайцеве, Сіверськ та ще дві незавершених будівлі у Бахмуті та Соледарі надали змогу Володимиру Іванкову зайняти перше місце в цій категорії.

Дев’ять квартир, з них одна в Києві, друга у Горлівці, нежитлові приміщення у Бахмуті та Горлівці (3819 кв.м), магазин, машино–місце в Києві, недобудована модульна котельня – все це дало змогу зайняти друге місце депутату Володимиру Сакали.

Третє місце у депутата Романа Сотникова. Він разом з сім’єю володіє трьома квартирами, є у власності два житлових будинки, нежитлові приміщення – майже дві тисячі квадратних метрів, два гаражі, та ще два незавершених будинки, площею 366 кв.м.

Четверте місце зайняв Годердзі Малазонія. У декларанта та його дружини є п’ять квартир, нежитлові приміщення загальною площею майже три тисячі квадратних метри та гараж.

П’яте місце посів Андрій Корочанський. У його сім’ї три житлових будинки, один з них недобудований, торговий павільйон площею 161 кв.м, пункт по ремонту автомобілів площею 888 кв.м та магазин (156,9 кв.м).

40 763e8

Хрестовий похід за захоплення Бахмута: Буданов розповів, навіщо росіяни намагаються відчайдушно захопити Бахмут

Семаковська Тетяна 10:58, 26 Грудня 2022

Screenshot 248 2ce70Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав інтерв’ю виданню The New York Times, де розповів про те, чому росіяни так зациклилися на Бахмуті.

За словами Кирила Буданова на південному сході Донбасу, політичні амбіції євгена пригожина частково продиктували стратегію з російського боку.

Засновник групи ПВК «Вагнер» оголосив так званий хрестовий похід за захоплення міста Бахмут, щоб витіснити конкурентних командирів у російській регулярній армії, вважає Буданов. На його думку,  ПВК «Вагнер» координує свої дії з армією, але є головною силою на Бахмутському фронті.

Російський генерал, призначений у вересні командувачем російських військ в Україні, Сергій Суровікін, об’єднався з пригожиним у суперництві з російським міністром оборони шойгу, каже Кирило Буданов.

«Тут є лише ідеологічне та медійне питання…Саме тому підрозділи Вагнера так фанатично намагаються захопити це місто. Їм потрібно показати, що вони — сила, і вони можуть зробити те, що не змогла російська армія. Ми це чітко бачимо і розуміємо», — сказав Кирило Буданов в інтерв’ю The New York Times.

Хоча захоплення Бахмута не вважається стратегічно важливим, воно покращило б позиції росії на сході, відкривши дороги до інших міст Донбасу, які все ще перебувають під контролем України, резюмував Буданов.

Фото: Вікіпедія

Читайте також: Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

 

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

Семаковська Тетяна 10:47, 26 Грудня 2022

321985378 677659760569035 1904589059869008290 n 4c887Темпи просування російських військ в районі Бахмута, ймовірно, сповільнилися в останні дні, хоча ще занадто рано говорити про те, що російський наступ з метою захоплення Бахмута досягнув кульмінації. Водночас, як вважає ISW, окупанти прагнуть оперативної паузи.

Такі дані наводить Інститут вивчення війни.

Російські джерела повідомляють, що українським силам в районі Бахмута вдалося дещо сповільнити темпи російського наступу навколо Бахмута та навколишніх населених пунктів. Джерела в рф також стверджують, що ЗСУ відтіснили елементи групи Вагнера на позиції, які вони займали кілька днів тому.

Своєю чергою, українські джерела в соціальних мережах повідомили, що вони повністю витіснили російські сили зі східних околиць Бахмута близько 21 грудня. За оцінками ISW, окупанти здійснили дещо менше загальних просувань в районі Бахмута в листопаді та грудні, разом узятих, порівняно з жовтнем.

Російські війська, ймовірно, намагатимуться підтримувати темпи своїх наступальних операцій в районі Бахмута і, можливо, намагатимуться ініціювати тактичну або оперативну паузу. 

Міністерство оборони Великої Британії повідомило 24 грудня, що російські війська не мають запасів артилерійських боєприпасів для підтримки широкомасштабних наступальних операцій. Відтак, підтримання оборонних операцій уздовж протяжної лінії фронту в Україні вимагає від росіян щоденного витрачання значної кількості снарядів і ракет.

Оперативна група Об’єднаних сил оприлюднила 24 грудня інтерв’ю з українським військовослужбовцем в районі Бахмута, в якому детально описано, що російські війська проводять надзвичайно високі темпи штурмів українських позицій в цьому районі. Попри те вони (окупанти) мають тільки незначний прогрес.

Повідомлення групи Вагнера про великі втрати в районі Бахмута за останні тижні також, ймовірно, призвели до напруження поточних оперативних можливостей російських військ в цьому районі. 

Через нестачу артилерії та людського ресурсу, ISW вважає, що окупанти не зможуть підтримувати активні наступальні операції на Бахмутському напрямку. 

Раніше російські війська виділили значні ресурси на «м’ясорубку» для захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська навесні-влітку 2022 року. Російські сили досягли кульмінації після захоплення Лисичанська і не змогли захопити сусідній Сіверськ на сході або Слов’янськ.

Зацикленість російських військових на наступі з великими втратами для досягнення цілей захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська зрештою підірвала здатність військових рф досягти своєї більш масштабної оперативної мети — оточити ЗСУ в котлі вздовж траси Е40 і дійти до західних адміністративних кордонів Донецької області. 

Невпинний і дороговартісний наступ росії на Бахмут може також погіршити здатність росії переслідувати довгострокові цілі на театрі воєнних дій на Донбасі.

Фото: ілюстративне, Генштаб

Читайте також: Український Бахмут підняв Конгрес США на ноги

 

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Screenshot 248 2ce70

Хрестовий похід за захоплення Бахмута: Буданов розповів, навіщо росіяни намагаються відчайдушно захопити Бахмут

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав інтерв’ю виданню The New York Times, де розповів про те, чому росіяни так зациклилися на Бахмуті.

321985378 677659760569035 1904589059869008290 n 4c887

Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

Темпи просування російських військ в районі Бахмута, ймовірно, сповільнилися в останні дні, хоча ще занадто рано говорити про те, що російський наступ з метою захоплення […]

photo 2022 12 23 16 34 05 1047b

Поліцейські «Білі янголи» вивезли з Бахмута родину з дітьми

Сьогодні, 23 грудня, поліцейські врятували з-під обстрілів багатодітну родину з Бахмута. Троє дітей з батьками вивезли у безпечне місце. Про це повідомляє поліція Донеччини.

Screenshot 243 f5773

У Бахмут волонтери привезли цукерки та подарунки для дітей

Волонтери на чолі з Інною Гайдай вирішили зробити свято для бахмутян та дітлахів. До громади привезли шоколадні цукерки, закуплені на кошти небайдужих. 

Screenshot 241 0839c

Вагнерівці під Бахмутом отримали партію іноземної зброї

Вчора, 22 грудня, речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі повідомив, що група «Вагнера» отримала партію зброї з Північної Кореї для посилення російських сил в […]