З Донеччини до Житомирщини курсуватиме безкоштовний евакуаційний поїзд

Семаковська Тетяна 17:39, 14 Квітня 2023

УкрзалізницяЗ 18 квітня безплатний евакуаційний поїзд із Покровська змінює місце прибуття. Тепер українці прибуватимуть на на Черкащину, як було раніше, а до міста Бердичів Житомирської області.

Про це повідомляє Мінреінтеграції

Потяг курсуватиме раз на чотири дні по парних числах. Час відправлення евакуаційного потяга із Покровська – 14:15.  

Українці, які хочуть евакуюватися мають попередньо зареєструватися, зателефонувавши за номерами: (098) 890-33-18, (066) 285-62-90, або ж повідомити про свої наміри на гарячі лінії сільських, селищних рад і військових адміністрацій.  

Для евакуації тяжкохворих і маломобільних осіб звертайтеся за телефонами: (099) 710-48-72, (099) 311-53-14, (099) 311-53-36, (096) 108-60-48, (096) 108-52-24.  

Після прибуття на Житомирщину переселенців розмістять у безкоштовних прихистках. Людям нададуть фінансову, гуманітарну і психологічну допомогу, а також соціальний супровід.  

Фото: УЗ

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відео

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

ВПО можуть безплатно вакцинувати домашніх улюбленців у Києві

Валентина Славінська Славінська Валентина 17:30, 20 Травня 2024
Ветеренарна допомога / фото ілюстративне
Ветеренарна допомога / фото ілюстративне

Для внутрішньо переміщених осіб у Києві запроваджено безкоштовну вакцинацію від сказу та чипування домашніх тварин. Ця ініціатива триватиме до 10 червня і дозволить ВПО зберегти здоров’я своїх улюбленців.

Турбота про тварин ВПО

Київська влада вирішила долучитися до підтримки внутрішньо переміщених осіб і їхніх домашніх улюбленців. До 10 червня в столиці діятиме програма безкоштовної вакцинації та чипування тварин для переселенців.

Безоплатні послуги для ВПО діють у ветеринарній клініці “Ветпланета” за адресою вулиця Радистів, 23, власники тварин з-поміж ВПО можуть абсолютно безкоштовно:

  • вакцинувати своїх улюбленців від сказу та вірусних захворювань;
  • чипувати домашніх тварин для ідентифікації.

Обмежень на кількість тварин від одного відвідувача немає. Однак при великому попиті пріоритет надаватиметься тваринам ВПО.

Для отримання послуг необхідно пред’явити документ, що засвідчує статус ВПО

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

ЮНІСЕФ виплатить 54 тис. грн мешканцям 2 областей: деталі

Валентина Славінська Славінська Валентина 17:00, 20 Травня 2024
Можливості для ВПО виплати
Допомога людям / фото ілюстративне

Міністерство соціальної політики спільно з ЮНІСЕФ ініціювало виплату одноразової грошової допомоги у розмірі 10 800 гривень на кожного члена сім’ї для вразливих категорій населення, які змушені евакуюватися з прифронтових територій Харківської та Сумської областей через постійні обстріли.

Про це повідомляє Мінсоцполітики

Грошова допомога ЮНІСЕФ

Додаткова фінансова підтримка від ЮНІСЕФ передбачена для сімей з дітьми чи особами з інвалідністю, а також багатодітним та малозабезпеченим родинам. Нова грошова допомога 2024 допоможе подолати труднощі, пов’язані з вимушеною евакуацією з зони бойових дій.

Хто може отримати 54 тисячі гривень від ЮНІСЕФ

Допомогу в розмірі 10 800 гривень на одну особу отримають сім’ї, що підлягають обов’язковій евакуації з 1 травня 2024 року та належать до однієї з таких категорій:

  • родини з дітьми/особами з інвалідністю віком до 18 років;
  • багатодітні сім’ї з дітьми до 18 років;
  • сім’ї, де дітей виховує одинока мати/батько;
  • малозабезпечені сім’ї з дітьми до 18 років.

Максимальну суму 54 000 гривень отримають багатодітні малозабезпечені сім’ї з 5 осіб, що евакуюються з Харківщини чи Сумщини.

Якщо евакуацію організовує ОВА, виплата буде зарахована автоматично. В іншому випадку слід звернутися до управління соцзахисту за новим місцем проживання з заявою.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

ВПО можуть безплатно вакцинувати домашніх улюбленців у Києві

Для внутрішньо переміщених осіб у Києві запроваджено безкоштовну вакцинацію від сказу та чипування домашніх тварин. Ця ініціатива триватиме до 10 червня і дозволить ВПО зберегти […]

Можливості для ВПО виплати

ЮНІСЕФ виплатить 54 тис. грн мешканцям 2 областей: деталі

Міністерство соціальної політики спільно з ЮНІСЕФ ініціювало виплату одноразової грошової допомоги у розмірі 10 800 гривень на кожного члена сім’ї для вразливих категорій населення, які […]

підтримка родин загиблих

Психолог безкоштовно: допомога бахмутянам у подоланні тривог та стресу

Жителі Бахмута, які потребують психологічної підтримки, можуть отримати безплатні консультації у Центрі підтримки Бахмутян щосереди з 10:00 до 13:00.

Як обрати натуральний камінь для будівництва та ландшафтного дизайну

Декоративний камінь — це досить незвичний матеріал, який широко використовується не тільки в будівництві, але й у ландшафтному дизайні та навіть в створенні інтер’єру приміщення. […]

12:15, 20.05.2024 Скопіч Дмитро

У Чернігові відкрилася виставка “Скорботний шлях Бахмута”: деталі

16 травня у Чернігові в Художньому музеї Галагана відкрили виставку “Скорботний шлях Бахмута”. Цей проєкт, покликаний продемонструвати унікальну культуру міста Бахмут та її стійкість в […]