Горіхи — це одні з найкорисніших натуральних продуктів, яких у світі безліч. Вони переповнені різними корисними для організму мікроелементами. До того ж вони смачні та гарно підходять для використання у кулінарії.
Редакція Бахмут IN.UA ділиться власною добіркою з трьох цікавих рецептів з горіхами, які легко можна приготувати та насолодитися їх смаком.
Користь горіхів
Ядра кожного виду горіхів переповнені різноманітними вітамінами, мінералами та мікроелементами. До того ж вони містять незамінні поліненасичені кислоти, які допомагають в процесі очищення організму від токсинів.
Горіхи корисні для суглобів, м’язів, серця, очей. Вони зміцнюють імунітет, покращують стан волосся, запобігають ламкості нігтів. До того ж деякі складники майже всіх горіхів мають антидепресивні властивості, які знищують вплив стресу і нервового напруження.
Солодкі цукерки з фініків та горіхів
Натуральні цукерки — це дуже корисний та смачний десерт, який здатний забезпечити будь-кого енергією. До того ж вони не мають рафінованих цукрів, підсилювачів смаку та інших некорисних для організму добавок, що мають негативний вплив на організм.
Для приготування смачних цукерок з фініків та горіхів потрібні:
- 250 грамів фініків;
- 80-90 грамів волоських горіхів;
- 15 грамів кокосової стружки.
Приготування потрібно розпочати з того, щоб подрібнити у різних чашах блендера горіхи та фініки, попередньо очистивши фініки від кісточок. Після до чаші з фініками додайте горіхи та кокосову стружку. Усе разом потрібно ретельно змолоти.
Далі потрібно трохи почекати, а далі сформувати кружечки розміром, приблизно з волоський горіх. Такі цукерки можна куштувати одразу.
Овочевий салат з горіховою заправкою
Горіхи — універсальний інгредієнт, який дозволяє підкреслити смак будь-якої страви та додати їй невеличкий горіховий посмак.
Для приготування овочевого салату з горіховою заправкою потрібні:
- 1 огірок;
- 1 великий помідор;
- 1 солодкий перець;
- 1 цибулина, бажано фіолетова;
- 80 грамів волоських горіхів;
- 3-5 зубчика часнику;
- 1 пучок кінзи;
- 1 пучок петрушки;
- 1 чайна ложка хмелі-сунелі;
- 2-3 столові ложки бальзамічного оцту;
- 1 гострий перець, за бажанням;
- олія, за бажанням.
Приготування потрібно розпочати з обсмаження горіхів на сухій пательні протягом декількох хвилин. Поки вони теплі, їх потрібно перебити блендером та додати до них зелень, часник і оцет. Все це довести все до однорідної маси. Якщо суміш буде занадто густою, то варто додати олію.
Далі потрібно нарізати овочі на невеликі шматочки, а потім все перемішати та додати заправку з горіхів. Вже дві суміші ще раз ретельно переміщати, та додати сіль, перець та інші спеції.
Паста зі шпинатом та горіхами
Макарони — це ще одна основа, яку гарно можуть підкреслити горіхи.
Для приготування пасти зі шпинатом та горіхами потрібні:
- 300 грамів макарон;
- 250 мілілітрів 10% вершків;
- 30 грамів пармезану;
- 1 пучок шпинату;
- жменя горіхів;
- 5-6 столових ложок рослинної олії;
- 1 цибуля.
Приготування потрібно розпочати з приготування макарон за інструкцією на їх упаковці.
Поки макарони готуються, потрібно нарізати кубиками цибулю та обсмажити її на середньому вогні на рослинній олії до прозорості. Далі потрібно вимити, обсушити та очистити шпинат від стебел. Його додати до цибулі та готувати протягом кількох хвилин, постійно перемішуючи. Додаємо до цієї суміші вершки, сіль, спеції на власний смак та тушкуємо у сотейнику.
Горіхи очищаємо та подрібнюємо в блендері. Це пюре кладемо у суміш вершок, шпинату та цибулі. Перемішуємо та з’єднуємо з відвареними макаронами.
Читайте також:
- Що смачного можна зробити з яблук: три рецепти, які запам’ятаються надовго
- Універсальний фрукт з вишуканим смаком: три рецепти зі слив, які зможе приготувати кожен
- Смачні страви до Гелловіну: три рецепти з гарбузом, від яких не відірватися
Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!