Підлітки-дівчата з Бахмута можуть поїхати у безкоштовний табір в Дніпрі

Семаковська Тетяна 17:53, 17 Липня 2023

Міжнародний Комітет Порятунку (IRC) за підтримки центру “Простір для жінок та дівчат” запрошує на другу хвилю денного дівочого виховно-розвиваючого табору для активного відпочинку в Дніпрі. Дівчата віком від 14 до 17 років можуть відпочити та корисно провести час. В програмі табору мовні курси, йога та лекції про статеву освіту.

Про це повідомляє Міжнародний Комітет Порятунку.

“Наш центр відкриває другу хвилю денного дівочого виховно-розвиваючого табору для активного відпочинку і проведення канікул з користю в просторі однодумців”, – повідомляють у центрі “Простір для жінок та дівчат”.

Загалом запланували 4 хвилі, на черзі 3-хвиля. Табір “Girls camp” проведуть 18, 19, 20 липня, 4 хвиля буде проходити: 25, 26, 27 липня. В день заняття забиратимуть 4 години.

Читайте також: Де провести вихідні в Дніпрі?

Що буде в програмі табору?

  • Йоготерапія та арт-терапія;
  • зустріч за темою “статева освіта;
  • тренінги з особистого зростання; 
  • інфосесії з гендерної рівності та прав жінок; 
  • інфосесії з протидії кібергбулінгу;
  • тренінг PRO ФОТО, й тощо. 

Щоб податися в табір потрібно заповнити форму: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdN2VGe9K5zqc6UMmjj3A-TPs87_faXVUBDw9qDdcNYJDzw_Q/viewform

Фото: фотосток

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відео

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

“Все, що відбувається — це нормальна реакція на ненормальну війну”: психолог з Костянтинівки про життя та власну діяльність

Дмитро Скопіч Скопіч Дмитро 18:15, 18 Жовтня 2024

Андрій Кузнєцов — спеціалізований психолог з Костянтинівки, який наразі проживає у Львові. Чоловік є частиною спільноти місцевого театру імпровізації, де люди можуть передавати власні емоції в правильне річище.

Історію психолога з Донеччини Андрія розповідає Бахмут IN.UA у своєму відеорепортажі.

Психологічний стан ВПО

Андрій — професійний психолог, який працює у благодійному фонді Première Urgence Internationalе. Чоловік почав працювати в цьому БФ ще у Костянтинівці, де збирав гуманітарну допомогу та проводив творчі заходи для сімей. 

Переїзд у Львів стався спонтанно. Йому сказали, що в місці відкриватиметься офіс. Тоді герой вирішив діяти. Він подав заявку на спеціальний конкурсний відбір співробітників, виграв його та почав працювати психологом в бригадах мобільної медичної бригади, яка працювала по всій області.

Чоловік прекрасно розуміє людей ВПО, які переїхали до Львова зі Сходу. 

Все, як в тумані. Не може оговтатися від побаченого та пережитого. І таких людей було дуже багато. Звісно, вони отримували допомогу і підтримку. Але вже після стабілізації емоційного стану важливо було нормалізувати життя людини“, — каже психолог.

Гарним способом, як зазначає чоловік, стали спільноти. Сам він є частиною імпровізаційного театру, де люди не грають по сценарію, а вчаться розуміти власні почуття та передавати їх героям.

Ми повертаємо глядачеві історію через рух, емоції, голос та пластику. Інколи відбувається магія і людина зцілюється після того, як побачила гру акторів, котрі змогли показати її у форматі плейбеку“, — додає герой.

Детальніше про життя психолога з Донеччини, його діяльність та спільноти — у відеорепортажі Бахмут IN.UA за посиланням.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Бахмутський ЦНАП у Дніпрі: як записатися

Семаковська Тетяна 15:15, 18 Жовтня 2024
Послуги в ЦНАП
Адміністративні послуги для населення / фото ombudsman.gov.ua

23 жовтня представник Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) Бахмутської міської ради прийматиме жителів громади у Дніпрі, які тимчасово проживають у місті та області. Усі охочі можуть записатись на консультацію.

Про це повідомляє Центр підтримки “З Бахмутом у серці м. Дніпро”.

Бахмутський ЦНАП: послуги в Дніпрі

Мешканці громади мають можливість отримати наступні послуги:

  • актуалізувати дані в реєстрі територіальної громади (РТГ);
  • внести зміни до інформації про особу, що міститься в РТГ;
  • зняти особу із задекларованого/зареєстрованого місця проживання;
  • отримати витяг із реєстру територіальної громади;
  • подати повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій.

Додатково фахівець ЦНАПу надаватиме допомогу щодо довідок про правову належність нерухомого майна, яка виникла до 1 січня 2013 року.

Як потрапити на прийом

Прийом громадян відбудеться 23 жовтня в Центрі підтримки бахмутян “З Бахмутом у серці. Дніпро”. Осередок розташований за адресою: вулиця Макарова, 1-Б. Бахмутян чекатимуть з 09:00 до 16:00.

Консультації за зазначеними послугами можливо отримати дистанційно з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 16:00 за номерами:

  • +38 (099) 667 9206;
  • +38 (098) 850 0561;
  • +38 (068) 851 5089 (представник відділу реєстрації місця проживання).

Запис на отримання адміністративних послуг та довідок БТІ єдиний. Також можна звернутися на електронні скриньки:

Додатково адміністратор ЦНАП проводитиме консультації за всіма видами послуг у понеділок, 21 жовтня, з 9:00 до 16:00. Записатися можна за вказаними номерами телефонів.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

“Все, що відбувається — це нормальна реакція на ненормальну війну”: психолог з Костянтинівки про життя та власну діяльність

Андрій Кузнєцов — спеціалізований психолог з Костянтинівки, який наразі проживає у Львові. Чоловік є частиною спільноти місцевого театру імпровізації, де люди можуть передавати власні емоції […]

18:15, 18.10.2024 Скопіч Дмитро
Послуги в ЦНАП

Бахмутський ЦНАП у Дніпрі: як записатися

23 жовтня представник Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) Бахмутської міської ради прийматиме жителів громади у Дніпрі, які тимчасово проживають у місті та області. Усі охочі […]

Куди звертатися, якщо рідний був викрадений на ТОТ чи у рф: пояснення омбудсмана

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець розповів про алгоритм дій, якщо член вашої родини був затриманий на ТОТ чи у рф. Про це омбудсман […]

Як отримати ліки з безплатною доставкою через Укрпошту: покроковий гід

Українці можуть замовляти ліки з безплатною доставкою до відділень Укрпошти. Така ініціатива дозволить забезпечувати медикаментами тих, хто проживає у віддалених та постраждалих від війни населених […]

16:15, 16.10.2024 Скопіч Дмитро

Чи можуть роботодавці вимагати довідку ВПО при працевлаштуванні: пояснення експертів

Попри те, що за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб під час війни роботодавці можуть розраховувати на компенсацію витрат, відмова у наданні довідки про взяття на облік […]