В Італії легкоатлетки з Донеччини підготувалися до Кубку Європи

Семаковська Тетяна 12:15, 27 Травня 2023

Спортсменки 64136

В італійському Лівіньйо завершився навчально-тренувальний збір національної команди України легкої атлетики напередодні Кубку Європи з бігу на 10 тисяч метрів. Учасницями збору, що тривав з 1 по 24 травня, стали дві легкоатлетки Школи вищої спортивної майстерності Донецької області.

Про це повідомляє Управління фізичної культури та спорту Донецької ОДА.

Під час зборів майстрині спорту України міжнародного класу Валерія Зіненко та Вікторія Калюжна відточували свою вправність в умовах гірської місцевості. На змаганнях легкоатлетки представляють Дружківку.

Зазначимо, що спортсменки тріумфували на квітневому Чемпіонаті України в Ужгороді. Саме цей турнір став відбірковим до складу української збірної, що в червні виступить на Кубку Європи у Франції.

 

До виступу на Кубку Європи з бігу на 10 тисяч метрів, що відбудеться 3 червня у французькому Пасе, спортсменок готує тренер ШВСМ Єгор Жуков.

До слова, перед цим легкоатлетки перевірять свої сили на дистанції 5 тисяч метрів у рамках командного Чемпіонату України з легкої атлетики. Турнір відбудеться вже цими вихідними, 27-28 травня, у Львові.

Спортсменки1 a5028Вікторія Калюжна (зліва) та Валерія Зіненко (у центрі) на Чемпіонаті України в Ужгороді. Фото: Управління фізичної культури та спорту Донецької ОДА

Читайте також: Велосипедист з Донеччини отримав срібло на змаганнях в Чехії

Раніше ми повідомляли, що у Львові відбулася XVIII літня Універсіада України з легкої атлетики. На змаганнях Донеччину представили вихованці Школи вищої спортивної майстерності регіону (ШВСМ). «Золоті» медалі завоювали Кирило Приходько з Бахмута та Олександр Сосновенко з Дружківки.

Фото: Управління фізичної культури та спорту Донецької ОДА

Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відео

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Скільки планують витратити на комунальні підприємства Бахмута у 2024 році

Семаковська Тетяна 13:00, 19 Квітня 2024
Кошти з бюджету / фото ілюстративне

У Програмі соціально-економічного розвитку Бахмутської міської територіальної громади на 2024 рік, яку затвердили у грудні минулого року йдеться про фінансування підрозділів Бахмутської міської територіальної громади. Крім сфери освіти, медицини чи спорту також кошти планують виділяти на комунальні підприємства, що нині перебувають в евакуації. 

На що саме потребують фінансування комунальники зруйнованого Бахмута? 

Загалом комунальна інфраструктура Бахмутської МТГ потребуватиме більш ніж 25 мільйонів гривень з міського бюджету, йдеться у Програмі розвитку громади. 

В рамках Програми комунальники “Бахмут — вода”  планують придбати техніку для резервного водопостачання та живлення. Також влада розглядає можливість  забезпечення безперебійного функціонування підприємства та заробітної плати працівникам у сумі 7 мільйонів гривень. 

Оплата послуг програмного забезпечення підприємства оцінюється ще у 100 тисяч гривень, та оплата судового збору у 50 тисяч гривень. 

Управління розвитку міського господарства та капітального будівництва Бахмутської міської ради хочуть придбати техніку й обладнання за 260 тисяч гривень,  також виконувати заходи із ліквідації наслідків стихійного лиха вартістю у 5 мільйонів гривень. 

КП “Бахмутський комбінат комунальних підприємств” планують надати фінансову підтримку для безперебійної роботи та фінансування заробітної плати працівникам.  Витрати планують й на поховання 15 безпритульних осіб — 100 тисяч гривень (цей пункт значиться, як такий, що його реалізація можлива після деокупації міста).

Опитненське сільське комунальне підприємство “ПРОГРЕС” — 4,5 мільйона гривень,  КП “Бахмутська житлова управляюча компанія” — 2,5 мільйона гривень.  Це ж підприємство має сплатити борг за спожиту енергію за 2022 у 140 тисяч гривень. 

КП “Бахмутське бюро технічної інвентаризації” планують надати фінансову підтримку на здійснення діяльності згідно з переліком витрат узгоджених з Управлінням муніципального розвитку Бахмутської міської ради вартістю більш як 2,3 мільйона гривень. 

Комунальна інфраструктура / скриншот
Комунальна інфраструктура / скриншот

Фінансування комунальних підприємств за минулий рік

У Програмі розвитку відзвітували й про торішні потреби підприємств. Зазначається, що підприємства працювали в штатному режимі та здебільшого виконували роботи зі складання звітності щодо критичного стану інфраструктури.

Так для безперебійної роботи під час воєнної агресії КП “Бахмутського комбінату комунальних підприємств” торік виділили понад 1 мільйон гривень фінансової підтримки.

Опитненське сільське комунальне підприємство “ПРОГРЕС”, як значиться в Програмі, наразі не надає послуги та не виконує роботи. Для його безперебійної роботи торік надали 1 мільйон гривень.

Фінансову підтримку на суму в понад 3,5 мільйона гривень надали у 2023 році КП “Бахмутська житлова управляюча компанія”

КП Бахмут-Вода торік також виконувало роботи зі складання звітності щодо інформації про пошкоджене майно підприємства. Для його безперебійної роботи минулого року з бюджету заплатили майже 5 мільйонів гривень, а також 79,2 тисячі гривень на оренду приміщення та комунальні послуги.

Витрати КП
Комунальна інфраструктура Бахмутської МТГ / скриншот програми

Разом для комунальних підприємств торік витратили понад 8,7 мільйона гривень. Цьогоріч згідно з Програмою соціально-економічного розвитку Бахмутської міської територіальної громади, плануються витрати у більш як 25 мільйонів для роботи комунальних підприємств.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Хто отримуватиме допомогу від ЮНІСЕФ в 2024: детальне пояснення

Семаковська Тетяна 10:10, 19 Квітня 2024
ЮНІСЕФ / фото ілюстративне

Допомога від ЮНІСЕФ 2024 буде направлена одразу на кілька категорій, але пріоритет матимуть найбільш вразливі групи населення: багатодітні родини, родини, які виховують дитину з інвалідністю, діти, самотні мами, родини, які проживають неподалік від лінії фронту. Тимчасово реєстрація на грошову допомогу від ЮНІСЕФ для громадян припинена, проте є інші доступні формати підтримки. Можна отримувати психологічну допомогу чи брати участь в конкурсах від ЮНІСЕФ.

Хто може отримати допомогу від ЮНІСЕФ, а також, які є інші види допомоги — читайте в матеріалі.

Яка допомога від ЮНІСЕФ 2024

Станом на 15 лютого 2024 року допомогу від ЮНІСЕФ можуть отримати лише ті громадяни, які ще не отримували виплат від цієї благодійної організації. Оскільки багато людей вже подали заявки, але ще не отримали виплати, тимчасово реєстрація на грошову допомогу припинена, наразі опрацьовують заявки.

Хто може отримати допомогу від ЮНІСЕФ

Грошове забезпечення можуть отримати родини, які мають:

  • троє і більше дітей до 18 років, серед яких принаймні одна дитина не досягла двох років на момент подання заявки;
  • двоє і більше дітей до 18 років, де одна дитина з інвалідністю.
Допомога ЮНІСЕФ 2024
Хто може отримати допомогу від ЮНІСЕФ / Facebook

Нагадаємо, що вже понад 20 тисяч українців отримали грошову допомогу в межах спільного проекту Мінсоцполітики і Дитячого фонду ООН (UNICEF). У межах цієї програми українцям нададуть 330 мільйонів гривень для проходження осінньо-зимового періоду. Пріоритет мали малозабезпечені сім’ї з дітьми, які проживають в певних районах:

  • Дніпропетровської;
  • Запорізької;
  • Харківської областей.

Отримати грошову допомогу ці родини змогли завдяки наданому трансферу. Родини щомісяця отримають надходження в розмірі 3 600 гривень на кожного отримувача державної соціальної допомоги та додатково – 6 660 гривень на кожну дитину. Виплати від Червоного Хреста або виплати від УВКБ ООН станом на 2024 рік актуальні та продовжують надходити. Як переселенцям в Києві та Гостомелі отримати кошти від ООН за посиланням.

Є допомога
Оголшення про завершення першого прйому заявок на виплати / скриншот

Виплати міжнародних організацій тимчасово припинені, але ви можете слідкувати за актуальними анонсами на сайті.

Як перевірити статус заявки на ЮНІСЕФ

Якщо ви вже подавали дані, але не отримали відповіді, то можна перевірити статус заявки ЮНІСЕФ на цій же платформі.

Перевірка статусу заявки ЮНІСЕФ
Перевірка статусу заявки ЮНІСЕФ / скриншот

Номери ЮНІСЕФ для консультації

Щоб дізнатися деталі грошової допомоги від ЮНІСЕФ можна звернутися на гарячу лінію щодо грошової допомоги програми “Спільно”. ЇЇ реалізовують разом з ЮНІСЕФ та Міністерством соцполітики. Пріоритет надають сім’ям з дітьми, що належать до категорії “вразливих” (перш за все, постраждалі внаслідок війни та потребують грошової підтримки).

Гаряча лінія ЮНІСЕФ — 800 600 017, телефонувати сюди радять з 8:00 до 20:00 впродовж робочого тижня крім неділі, а в суботу з 9:00 до 18:00. Тут можна не тільки подати заявку на отримання грошової допомоги (коли буде відкрита нова реєстрація) але й перевірити її статус, якщо ви вже подавали заявку, але не маєте жодних новин.

По вказаному номеру, оператор зареєструє ваш запит і передасть його до ЮНІСЕФ для оновлення даних. Зверніть увагу, що вас можуть запитати реєстраційний номер (ID) вашої заявки, ім’я члена домогосподарства, який/яка буде отримувати допомогу.

Яку допомогу надає ЮНІСЕФ зараз

Анонс конкурсу / Facebook

Зараз діє актуальна програма допомоги від ЮНІСЕФ для дитячих садочків, вихователі можуть безплатно отримати розвивально-розважальні набори для щоденних занять. Набори роздаватимуть за результатами конкурсу, який триває до 29 лютого. ЮНІСЕФ, допомога дітям, які опинилися у важких умовах є пріоритетною, йдеться про дітей з деокупованих чи прифронтових територій..

Умови конкурсу:

  • Запишіть коротке відео, як ви разом зі своїми вихованцями робите руханку під пісню “Я і ТИ”;
    оберіть один з інструментів підтримки ментального здоров’я дітей з Рекомендацій Міністерство
  • освіти і науки України, а потім зробіть відео/фото про те, як ви його використовуєте у роботі з вашими вихованцями та додайте опис;
  • поділіться своїм найдієвішим інструментом (комплексом інструментів) для розвитку навичок дошкільнят, а далі зробіть відео/фото про те, як ви його застосовуєте у роботі з вашими вихованцями, додайте опис;
  • Відправляйте відео за посиланням.

Зверніть увагу, що учасниками конкурсу можуть бути всі вихователі, що представляють різні дитячі групи одного державно-комунального закладу дошкільної освіти. У конкурсі не можуть брати участь родини, приватні навчальні заклади та шкільні колективи.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Кошти витрачені

Скільки планують витратити на комунальні підприємства Бахмута у 2024 році

У Програмі соціально-економічного розвитку Бахмутської міської територіальної громади на 2024 рік, яку затвердили у грудні минулого року йдеться про фінансування підрозділів Бахмутської міської територіальної громади. Крім […]

Виплати ЮНІСЕФ

Хто отримуватиме допомогу від ЮНІСЕФ в 2024: детальне пояснення

Допомога від ЮНІСЕФ 2024 буде направлена одразу на кілька категорій, але пріоритет матимуть найбільш вразливі групи населення: багатодітні родини, родини, які виховують дитину з інвалідністю, […]

Що треба знати перед покупкою сонцезахисту: розповідає косметологиня з Бахмута

Сонцезахист для дітей та дорослих вбереже від десятків неприємних наслідків. Тому насолоджуючись теплою погодою, важливо не забувати про захист від сонця. Адже це може зберегти […]

ВПО-2024: у які строки можна звернутися за продовженням виплат

З 1 березня 2024 року в Україні запрацював новий Порядок надання допомоги на проживання ВПО. Тепер, щоб продовжити отримувати виплати від держави, переселенці повинні подати […]

11:00, 18.04.2024 Скопіч Дмитро
Калькулятор c79c2

Як дізнатися суму майбутньої компенсації за знищене житло

Волонтерська організація “Поверни своє” за підтримки “UST — Ukraine Support Team” запустила спеціальний компенсаційний онлайн-калькулятор для власників пошкодженого або знищеного під час війни житла. Він […]

12:00, 17.04.2024 Микола Ситник