Росіяни вбили двох цивільних на Донеччині: ЗСУ відбили атаку на Бахмут

Семаковська Тетяна 10:28, 13 Січня 2023

323887223 1359110724824781 3164834793580951412 n d4891За минулу добу ЗСУ відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Спірне, Роздолівка, Сіль, Красна Гора, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Предтечине, Курдюмівка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка та Велика Новосілка.

Про це повідомляє Генштаб

Окупанти продовжують обстрілювати Бахмутський напрямок, від вогневого ураження постраждали Спірне, Білогорівка, Роздолівка, Соледар, Красна Гора, Парасковіївка, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Озарянівка, Дружба та Північне на Донеччині. За 12 січня стало відомо про 2 цивільних, убитих росіянами на Донеччині: у Благодатному та Авдіївці. Ще 2 людини в області дістали поранення.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала 16 ударів по районах зосередження противника, а також 5 ударів по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Крім того,  наші захисники збили ворожий літак Су-25 та безпілотний літальний апарат типу «орлан-10». 

Фото: Генштаб

Читайте також: Загарбники намагаються наступати на Бахмут з боку Опитного — ISW

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Безплатний чат-бот “Юридичний порадник для ВПО” допомагає з житловими питаннями

Валентина Славінська Славінська Валентина 11:00, 22 Травня 2024
Ілюстрація чат-боту / фото Юридичного порадника для ВПО

В Україні працює безоплатний чат-бот “Юридичний порадник для ВПО”. Він цілодобово надає актуальну інформацію ВПО та консультує їх з питань, які пов’язані із житлом.

Про це повідомляють на сторінці “Юридичний порадник ВПО” в Facebook.

Цілодобовий доступ 

Чат-бот “Юридичний порадник для ВПО” розроблений БФ “Право на життя” для надання своєчасних консультацій і роз’яснень з широкого кола питань, пов’язаних з житлом, комунальними послугами, орендою, кредитами та компенсаціями для внутрішньо переміщених осіб у період війни в Україні.

Отримати інформацію можна цілодобово та безплатно у зручному форматі за посиланням.

Категорія “Житло/Кредити”

У категорії “Житло/Кредити” користувачі можуть знайти актуальні роз’яснення щодо таких питань:

  • фіксація руйнувань житла та порядок подання заяви на компенсацію;
  • правила оплати комунальних послуг під час воєнного стану;
  • інформація про субсидії та пільги на житло;
  • безпечна оренда житла та захист прав орендарів;
  • кредити на житло: реструктуризація, призупинення виплат, пільгові програми;
  • корисні контакти для тимчасового безоплатного поселення.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Покровський напрямок найгарячіший на всій лінії бойового зіткнення: зведення Генштабу ЗСУ

Валентина Славінська Славінська Валентина 10:00, 22 Травня 2024
Генштаб ЗСУ розповів про ситуацию на фронті / фото ОК “Захід”

Покровський напрямок для ЗСУ зараз вважається найгарячішим на всій лінії бойового зіткнення. На окремих ділянках напрямку ситуація “вимагає від українських військ проведення маневру”.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу станом на 22:00 21 травня 2024 року.

Бої на Донеччині

Від початку доби відбулося 94 бойові зіткнення. Росіяни активно використовують перевагу в живій силі та техніці, однак при цьому не мають успіхів на різних ділянках фронту.

Генштаб не повідомив про відбиття атак на Бахмутському напрямку, водночас є дані про Краматорський напрямок. Так, на цій ділянці фронту загалом було відбито 10 атак. Противник п’ять разів намагався вибити ЗСУ з позицій в районі Кліщіївки, тричі — біля Андріївки, а також у районах Нового й Іванівського. При штурмах росіяни втратили 135 осіб та 50 одиниць техніки, зокрема танк, два БТР. Також була пошкоджена станція РЕБ “Бурелом”.

За минулу добу на Покровському напрямку кількість ворожих штурмів досягла 37. Противник 15 разів намагався просунутись від Очеретиного в напрямках Новоолександрівки, Калинового, Прогресу, Євгенівки. Наразі саме там тривають важкі бої. Українські військові вживають заходів щодо стабілізації ситуації.

Ситуація в Часів Ярі

Як повідомляє ГУР МО, ворог не полишає спроб захопити Часів Яр. Під час останніх спроб наступу росіяни залучають велику кількість техніки. Підрозділ KRAKEN, який брав участь в боях, разом з іншими захисниками не лише відбили атаку, а й захопили в полон кількох російських військових. Їх обміняють на українських військовополонених, яких утримують росіяни.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Безплатний чат-бот “Юридичний порадник для ВПО” допомагає з житловими питаннями

В Україні працює безоплатний чат-бот “Юридичний порадник для ВПО”. Він цілодобово надає актуальну інформацію ВПО та консультує їх з питань, які пов’язані із житлом.

Покровський напрямок найгарячіший на всій лінії бойового зіткнення: зведення Генштабу ЗСУ

Покровський напрямок для ЗСУ зараз вважається найгарячішим на всій лінії бойового зіткнення. На окремих ділянках напрямку ситуація “вимагає від українських військ проведення маневру”. Про це […]

Студентам пропонують швидше почати навчальний рік та вчитися по суботах — МОН

У зв’язку з продовженням повномасштабної війни в Україні Міністерство освіти і науки розробило низку рекомендацій для закладів освіти щодо організації навчального процесу в 2024/2025 навчальному […]

Статуетки, ліки та ремонт авто: аналізуємо закупівлі Бахмута у квітні

На сайті електронних закупівель Прозорро аналізуємо, що саме придбали у квітні для потреб Бахмута. Медичне обладнання за 147 тисяч гривень, ремонт автівок за 13 тисяч […]

16:25, 21.05.2024 Носуля Марина
Подання заявки онлайн

Праця неповнолітніх в умовах війни: що потрібно знати 

Війна внесла корективи у багато сфер життя українців, зокрема і в питання зайнятості та захисту прав працівників. Особливої уваги потребують правила працевлаштування неповнолітніх громадян в […]