Вписати своє ім’я в історію: у росії вербують найманців, щоб захопити Бахмут

Семаковська Тетяна 17:20, 10 Березня 2023

778 256e6Російська приватна військова компанія “Вагнер” власником, якої став євген пригожин оголосила набір найманців серед всіх охочих росіян. Окупанти прямо заявляють — люди їм потрібні, щоб захопити Бахмут.

Оголошення про набір найманців до ПВК розповсюджують у пропагандистських каналах.

Зазначимо, що нещодавно група Вагнера відкрила кілька вербувальних центрів у спортивних клубах по всій росії, відкрила молодіжне відділення і відвідує школярів, читаючи їм лекції про структуру “Вагнера” і показуючи бойові кадри з України.

“Саме зараз ви можете влаштуватися на роботу, взяти участь в остаточному взятті Артемівська (Бахмута) та вписати своє ім’я в історію!”, — пишуть пропагандисти у своїх роликах.

Кадри з пропагандистського відео. Фото: скріншот

До ПВК “Вагнер” набирать чоловіків від 22 до 50 років, обіцяють навіть страхування життя та здоров’я, а також високі виплати та премії “за виконання завдань”. Нагадаємо, що саме вагнерівці російське командування на чолі з пригожиним кидає у фронтальні атаки, використовуючи менш досвідчених як гарматне м’ясо.

Кадри з пропагандистського відео. Фото: скріншот

Раніше, американський військовий чиновник заявляв, що приватна військова компанія “Вагнер”, яка відіграє центральну роль у російських зусиллях там, по суті, почала використовувати завербованих ув’язнених як гарматне м’ясо.

Засуджені росіяни прийняли на себе основний удар у відповідь, а більш досвідчені бійці угруповання зайняли позиції позаду них, щоб закріпитися на місці, сказав офіцер. 

За словами високопоставлених американських військових і чиновників, Вагнер завербував близько 50 000 солдатів для участі в бойових діях в Україні. Тисячі засуджених були вбиті, і ці втрати шокували американських чиновників, які кажуть, що стратегічна цінність Бахмута просто не відповідає тій ціні, яку заплатила за нього росія.

Попри втрати, які несуть російська війська, окупанти, зокрема й вагнерівці продовжують штурмувати Бахмут. Публічно про смерті найманців повідомляв й сам пригожин та навіть демонстрував фото вбитих під Бахмутом окупантів.

Кадри вбитих “вагнерівців”, які загинули під Бахмутом за один день, опубліковані пригожиним, де він виступив із претензією про нестачу боєприпасів.

Конфлікт між пригожиним та військовим керівництвом рф зростає.

“Ми спостерігаємо за радіоперехопленнями і за зверненнями Пригожина в ефірі. Що в нього є тертя і конфлікт з командуванням “операцією”… з Герасимовим. Сам Пригожин, а також його терористи ображали військове керівництво країни-агресора, в тому числі Герасимова.

Воно (ред. ПВК “Вагнер”) суттєво зазнало втрат і, можна сказати, більша частина його полягла на бахмутських полях. Зрозуміло, що ці процеси ведуть до того, що їхня безславна історія в середній перспективі закінчиться”, — заявив в етері телемарафону речник Східного угруповання ЗСУ полковник Сергій Череватий.

Раніше видання The New York Times повідомляло, що росія втратила у війні проти України близько 200 тисяч осіб. 

Намагаючись не допустити кульмінації наступу на Бахмут військове командування рф задіює до боїв новобранців. Бойовики групи “Вагнера” також можуть взяти тимчасову тактичну паузу, щоб дочекатися цих російських підкріплень і поповнити свої запаси, готуючись до дорогих операцій у центральній частині Бахмута. 

Це означає, що Вагнер і звичайна російська армія вкотре будуть використовувати росіян для досягнення цілі — взяття Бахмута і життя найманців для них зовсім не в пріоритеті.

Запис до “Вагнер”

Українська журналістка Яніна Соколова під прикриттям дізнається про запис до ПВК. Фото: скріншот

Українська журналістка Яніна Соколова вирішила дізнатися як проходить відбір до ПВК. Вона представилася дружиною чоловіка, який, начебто, хоче підзаробити у війні проти України.

Так званий рекрутер ПВК повідомив, що набирають до війська всіх охочих, також вказав оплату, але на запитання про виплати у разі смерті чоловіка — рекрутер не відповів. Крім того, представник ПВК запевнив, що якщо найманець отримає поранення, то його відправлять додому. На питання чи вбивали когось з вагнерівців кувалдою, чоловік відповідає, що не має такої інформації. 

“Як пощастить, вернеться або не вернеться”, — коментує рекрутер “Вагнер” рішення найманця вступити до ПВК.

Російські пабліки вже відкрито повідомляють, що керівництво країни намагаються зекономити навіть на виплатах після смерті для солдат рф, тож можливість “підзаробити” для російської родини падає навіть після смерті військового.

photo 2023 03 07 04 17 49 9a9a9

Роспабліки наводять статистику. Фото: телеграм

“Вік, після якого повна сума (12,4 млн руб.) обіцяних владою Росії гробових за смерть на війні проти України стає більшою за очікуваний майбутній заробіток чоловіка, у цінах 2022р. , зарплат чоловіків та жінок, пенсійного віку) у регіонах Росії.

У регіонах Східного Сибіру та Далекого Сходу вищі заробітки компенсуються нижчою цінністю свого життя (висока смертність від поведінкових чинників). Ймовірність отримати всю обіцяну суму невелика. Військова бюрократія зробить усе, щоб заощадити на російському солдаті навіть по смерті”, – пишуть у роспабліках.

Фото: росЗМІ

Читайте також: У Європарламенті ПВК «Вагнер» можуть визнати терористичною організацією: що це означає?

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

В Мінцифрі розповіли, як залишатися на зв’язку під час відключень електроенергії

Валентина Славінська Славінська Валентина 14:00, 17 Травня 2024
Відключення світла / фото ілюстративне

Через постійні обстріли енергетичної інфраструктури ворогом в Україні спостерігається значний дефіцит потужностей в енергосистемі. 

Щоб залишатися на зв’язку та мати доступ до інтернету в екстрених ситуаціях, команда Дії надає кілька корисних порад.

Причина відключень світла

Росія продовжує обстріли української енергетичної інфраструктури, що призводить до серйозного дефіциту потужностей в енергосистемі. Щоб запобігти її повному колапсу, енергетики змушені вдаватися до стабілізаційних відключень електроенергії.

Відключення електрики можуть торкнутися і роботи інтернет-провайдерів, а також базових станцій мобільних операторів. Це може позбавити доступу до мережі Інтернет та унеможливити здійснення дзвінків та надсилання SMS на певний період.

Мапа Пунктів незламності 

Представники Мінцифри радять почати із завантаження в додатку Дія спеціальної мапи з Пунктами незламності. Вона допоможе швидко знайти найближчий пункт, де можна зарядити телефон, приєднатися до інтернету або зателефонувати рідним під час блекауту.

Провайдери з технологією xPON 

Перевірте, чи ваш інтернет-провайдер використовує технологію xPON, що дозволяє зберігати доступ до мережі до 72 годин при відсутності електрики. Для цього скористайтеся інтерактивною картою від Мінцифри та LUN. Якщо провайдер має xPON, придбайте повербанк і підключіть його до роутера.

Національний роумінг 

Для доступу до мобільного інтернету в разі відключення електрики можна скористатися національним роумінгом між операторами. Вимкніть автовибір мережі, знайдіть доступні мережі Vodafone UA, Київстар чи Lifecell і під’єднатися до однієї з них. Перевірте можливість здійснювати дзвінки та відправляти SMS.

Читайте також:

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

Що робити ВПО, якщо затримують виплати. Інструкція

Семаковська Тетяна 13:00, 17 Травня 2024
Ощадбанк / Фейсбук

Згідно із законом, виплати для ВПО надходять особі щомісяця 15 та 28 числа. Однак, бувають випадки, коли грошові надходження від держави не приходять вчасно.

Що роботи у такому випадку пояснили у Мінсоцполітики.

Інструкція для ВПО. Виплати

Переселенці, які мають статус ВПО та відповідають вимогам нарахування коштів, щомісяця отримують гроші від держави. Станом, на 1 травня 2024 року грошова допомога від держави для ВПО складає: для осіб з інвалідністю та дітей — 3000 гривень, а для інших осіб — 2000 гривень.

Якщо виплати затримуються ви можете звернутися за контактними номерами:

  • номер гарячої лінії Мінреінтеграції – 15-48;
  • номер Офісу уповноваженого з питань ВПО – +38 (066) 813-62-39;
  • зверніться у ЦНАП за місцем проживання.

Після особистого звернення ваші дані перевірять і надішлють кошти.

У Мінсоцполітики зауважують, що найімовірнішою причиною для затримки виплат стають технічні проблеми.

Бахмут живе тут – підписуйтесь на наш Телеграм та Інстаграм!

В Мінцифрі розповіли, як залишатися на зв’язку під час відключень електроенергії

Через постійні обстріли енергетичної інфраструктури ворогом в Україні спостерігається значний дефіцит потужностей в енергосистемі. 

Ощадбанк затримка Виплат ВПО

Що робити ВПО, якщо затримують виплати. Інструкція

Згідно із законом, виплати для ВПО надходять особі щомісяця 15 та 28 числа. Однак, бувають випадки, коли грошові надходження від держави не приходять вчасно. Що […]

Безплатна психологічна допомога постраждалим від сексуального насильства російських військових: як отримати

В Україні запустили проєкт GIDNA, який надає анонімну психологічну підтримку жінкам, що зазнали сексуального насильства з боку російських окупантів під час війни.

Що почитати у травні: ТОП-8 новинок для дітей

Травень — особливий місяць, якщо йдеться про читання! Бо починається той період, коли можна читати десь назовні — в парку, на дачі, на лавочці біля […]

10:30, 17.05.2024 Скопіч Дмитро
Прийом у психолога

Нове життя після війни: проєкт “Місце надії України” допоможе жінкам ВПО

Жінки та дівчата, які постраждали від війни в Україні, можуть отримати комплексну допомогу в рамках проєкту “Місце надії України”. Проєкт передбачає психологічну підтримку, працевлаштування, відкриття […]