За що будуть голосувати депутати Бахмутської міськради у жовтні?

Семаковська Тетяна 12:32, 21 Жовтня 2016

Координатори руху «Сильні громади» провели детальний аналіз проектів рішень Бахмутської міської ради, які оприлюднені на офіційному сайті. Читайте у нашій постійній рубриці «Маєш право знати!», яку вулицю намагаються перейменувати вже другий раз, скільки призових нагород будуть отримувати переможці міських і міжнародних змагань та інші пропозиції відділів і управлінь. Сесія Бахмутської міськради відбудеться у середу 26 жовтня.

Якщо умовно розділити рішення жовтневої сесії на формальні та значні, то до першої групи сміливо можна віднести Проект рішення про внесення змін в Програму місцевих стимулів для медичних працівників де змінюються назви установ, у зв’язку з перейменуванням, та склад конкурсної комісії, що визначає, кому за рахунок бюджету міста буде призначена оплата за навчання у вищому медичному закладі,.

З причини кадрових змін у Бахмутській міській раді затверджується склад постійної комісії по роботі з підприємствами, яким майно громади надано у концесію.

Також у проектах рішень є Положення про архівний відділ Бахмутської міської ради. У поясненні написано, що його упорядковують відповідно до умов чинного законодавства.

Після того, як Часів Яр і Соледар були виведені зі складу Бахмутської міської ради, Управління культури і Управління праці та соціального захисту виключають (УПтаСЗН) зі своїх функцій обслуговування цих територій. З мережі закладів культури виключаються філіали бібліотек, а УПтаСЗН більше не буде обслуговувати ці два міста, і вони змінюють Положення про УПтаСЗН. Тепер мешканці Соледару і Часів Яру будуть оформлювати субсидії і соціальні виплати у районному відділі УПтаСЗН.

Цієї сесії депутати заслухають звіти про роботу комунальних підприємств «Флора» і «Архітектурно-планувальне бюро» (АПБ). Це два різні за видами діяльності і формою фінансування підприємства. «Флора» працює тільки на замовлення Бахмутської міської ради, за рахунок бюджетних коштів. Загальна вартість виконаних робіт в рамках фінансування Бахмутською міською радою за 2015 і перше півріччя 2016 року склала 1 млн 063,00 тисяч гривень. АПБ самостійно заробляє гроші. За цей же період обсяг виконаних робіт для населення і юридичних осіб склав 2056,7 тисяч гривень.

Координатори «Сильних громад» намагалися зрозуміти, як витрачає гроші громади КП «Флора», і чому мертвих тварин катають колами по місту. Що стосується «Архітектурно-планувального бюро», то це підприємство не отримує бюджетної підтримки. При цьому підвищується заробітна плата працівників з 3762 гривень у 2015 році до 4512 гривень в 2016 році. Прибуток АПБ за 2015 рік склав 230,6 тисяч гривень. За перший квартал 2016 року підприємство отримало збиток у розмірі 211,0 тисяч гривень, а за результатами роботи впродовж півріччя підприємство зменшило збиток до 74,9 тисяч гривень.

Пропонується змінити суму, яка перераховувалася Комбінату комунальних підприємств на поховання безпритульних осіб, або осіб, які не мають родичів. На сьогодні ця сума становить 634 гривні, її було затверджено у 2009 році, з зв’язку з тим, що складові послуги значно подорожчали Управління праці і соціального захисту, яке є розпорядником коштів просить: «Встановити з 01.01.2017 року розмір допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалась поховати померлого у розмірі 1378,00 гривень».

Управління культури пропонує внести зміни в «Положення про порядок встановлення, обліку та демонтажу пам’ятних знаків, меморіальних та інформаційних дошок на території м. Бахмута». В новій редакції визначається значення об’єкту «інформаційна дошка». Також повноваження про затвердження права встановлення інформаційних дошок від міськради передають до виконкому.

На наступній сесії також буде продовжений перелік будівель, включених до історичного ареалу Бахмута, на які будуть встановлені інформаційні дошки. Додається ще 10 будівель, на яких будуть розташовані інформаційні дошки про початкове призначення будівлі та рік побудови.

На розгляд депутатів виносять проект рішення про перейменування вулиці, яка має назву – 60 років утворення СРСР. Вулиці була присвоєна назва «Визволителів Донбасу». Громадська організація «Бахмут Український», яка початково ініціювала присвоєння цій вулиці назви Героя України Дмитра Чернявського, подала позов до суду на це рішення міськради. Рішенням суду через порушення процедури, назву «Визволителі Донбасу» відмінили. Тому знову були проведені Громадські слухання, під час яких ініціативні групи мешканців вулиці і громадських активістів додали перелік підписів за дві пропозиції. Останнє рішення залишається за депутатами міськради. Яку пропозицію вони підтримають: Вулиця “Героя України Дмитра Чернявського” чи “Визволителів Донбасу”.

Одним з проектів рішень є «Порядок фінансування, норм витрат на проведення спортивно-масових заходів за рахунок коштів міського бюджету міста Бахмута та інших не заборонених законодавством України джерел». У порядку зазначаються витрати на харчування суддів і учасників змагань, а також розміри нагород на змаганнях міського, обласного і міжнародного рівня, які проводяться на території Бахмутської міськради. Наприклад, для харчування суддів на міському заході встановлено до 50 гривень, на міжнародному – до 150 гривень. Максимальний розмір винагороди переможця міських змагань за перше місце – 500 гривень, на міжнародних – 5000 гривень.

План інвестицій «Бахмут-Енергії» затверджує перелік і вартість робіт на 2016-2018 роки, їх економічну ефективність, термін окупності, економію енергоносіїв. У програму включена реконструкція тепломереж, реконструкція котельних та переведення їх на альтернативний вид палива, автономізація. Загальна вартість робіт 17,5 мільйонів гривень.

У проекті рішення про прийняття (безоплатно) у комунальну власність передається майно (меблі та техніка), яке було придбано для Центральної бібліотеки в рамках грантового проекту від представництва в Україні Міжнародної організації з міграції.

Питання про встановлення земельних сервітутів для користування земельними ділянками:

– ТОВ «ІСТ-ГРІНС» на земельну ділянку площею 0,0023 га по вул. Б.Горбатова,67 для розміщення та обслуговування тимчасової споруди, цільове призначення – торгівля питною водою до 10 грудня 2020 року.

– Фізичній особі-підприємцю Анічкіну І.О. на земельну ділянку площею 0,0040 га по вул. Тургенєва,36 для розміщення та обслуговування тимчасової споруди. Цільове призначення – торгівля продовольчими і непродовольчими товарами до 20 травня 2019 року.

Фізичній особі-підприємцю Анічкіну І.О. на земельну ділянку площею 0,0032 га по вул. Рабкоровська,30Б для розміщення та обслуговування тимчасової споруди, цільове призначення – торгівля продовольчими і непродовольчими товарами до 20 травня 2019 року.

Пропонується надати дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок комунальної власності Управляючій кампанії по вул. Ювілейна, 2А для обслуговування гаража із земель житлової і громадської забудови, на умовах постійного користування, та чотирьом фізичним особам під гаражі та будинки.

На умовах постійного користування передаються три земельні ділянки комунальної власності:

– пл. 1,3426 га (територія колишнього професійного училища №5), по вул. Зеленій, 38 у м. Бахмуті, КВАРТИРНО-ЕКСПЛУАТАЦІЙНОМУ ВІДДІЛУ МІСТА ЛУГАНСЬК (код ЄДРПОУ 07652214), для розміщення військового формування.

– пл. 0,0400 га, по вул. Свято-Георгіївська (Тухачевського), 71А у м. Бахмуті, КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «БАХМУТ-ВОДА» (код ЄДРПОУ 35298787), для будівництва каналізаційної насосної станції та обслуговування населення з водовідведення.

– пл. 4,1421 га (стадіон «Авангард») , по вул. Благовіщенська,47 у м. Бахмуті, ДОНЕЦЬКОМУ ВИЩОМУ УЧИЛИЩУ ОЛІМПІЙСКОГО РЕЗЕРВУ ІМ. С.БУБКИ (код ЄДРПОУ 20361881), для обслуговування будівель та споруд.

Більш детально ознайомитись з проектами рішень Бахмутської міської ради можна на сайті міськради за посиланням. Сесія міської ради відбудеться 26 жовтня у середу. Початок о 9:00. Нагадуємо, що сесія є відкритою для відвідування.

               

Хрестовий похід за захоплення Бахмута: Буданов розповів, навіщо росіяни намагаються відчайдушно захопити Бахмут

Семаковська Тетяна 10:58, 26 Грудня 2022

Screenshot 248 2ce70Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав інтерв’ю виданню The New York Times, де розповів про те, чому росіяни так зациклилися на Бахмуті.

За словами Кирила Буданова на південному сході Донбасу, політичні амбіції євгена пригожина частково продиктували стратегію з російського боку.

Засновник групи ПВК «Вагнер» оголосив так званий хрестовий похід за захоплення міста Бахмут, щоб витіснити конкурентних командирів у російській регулярній армії, вважає Буданов. На його думку,  ПВК «Вагнер» координує свої дії з армією, але є головною силою на Бахмутському фронті.

Російський генерал, призначений у вересні командувачем російських військ в Україні, Сергій Суровікін, об’єднався з пригожиним у суперництві з російським міністром оборони шойгу, каже Кирило Буданов.

«Тут є лише ідеологічне та медійне питання…Саме тому підрозділи Вагнера так фанатично намагаються захопити це місто. Їм потрібно показати, що вони — сила, і вони можуть зробити те, що не змогла російська армія. Ми це чітко бачимо і розуміємо», — сказав Кирило Буданов в інтерв’ю The New York Times.

Хоча захоплення Бахмута не вважається стратегічно важливим, воно покращило б позиції росії на сході, відкривши дороги до інших міст Донбасу, які все ще перебувають під контролем України, резюмував Буданов.

Фото: Вікіпедія

Читайте також: Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

 

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

Семаковська Тетяна 10:47, 26 Грудня 2022

321985378 677659760569035 1904589059869008290 n 4c887Темпи просування російських військ в районі Бахмута, ймовірно, сповільнилися в останні дні, хоча ще занадто рано говорити про те, що російський наступ з метою захоплення Бахмута досягнув кульмінації. Водночас, як вважає ISW, окупанти прагнуть оперативної паузи.

Такі дані наводить Інститут вивчення війни.

Російські джерела повідомляють, що українським силам в районі Бахмута вдалося дещо сповільнити темпи російського наступу навколо Бахмута та навколишніх населених пунктів. Джерела в рф також стверджують, що ЗСУ відтіснили елементи групи Вагнера на позиції, які вони займали кілька днів тому.

Своєю чергою, українські джерела в соціальних мережах повідомили, що вони повністю витіснили російські сили зі східних околиць Бахмута близько 21 грудня. За оцінками ISW, окупанти здійснили дещо менше загальних просувань в районі Бахмута в листопаді та грудні, разом узятих, порівняно з жовтнем.

Російські війська, ймовірно, намагатимуться підтримувати темпи своїх наступальних операцій в районі Бахмута і, можливо, намагатимуться ініціювати тактичну або оперативну паузу. 

Міністерство оборони Великої Британії повідомило 24 грудня, що російські війська не мають запасів артилерійських боєприпасів для підтримки широкомасштабних наступальних операцій. Відтак, підтримання оборонних операцій уздовж протяжної лінії фронту в Україні вимагає від росіян щоденного витрачання значної кількості снарядів і ракет.

Оперативна група Об’єднаних сил оприлюднила 24 грудня інтерв’ю з українським військовослужбовцем в районі Бахмута, в якому детально описано, що російські війська проводять надзвичайно високі темпи штурмів українських позицій в цьому районі. Попри те вони (окупанти) мають тільки незначний прогрес.

Повідомлення групи Вагнера про великі втрати в районі Бахмута за останні тижні також, ймовірно, призвели до напруження поточних оперативних можливостей російських військ в цьому районі. 

Через нестачу артилерії та людського ресурсу, ISW вважає, що окупанти не зможуть підтримувати активні наступальні операції на Бахмутському напрямку. 

Раніше російські війська виділили значні ресурси на «м’ясорубку» для захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська навесні-влітку 2022 року. Російські сили досягли кульмінації після захоплення Лисичанська і не змогли захопити сусідній Сіверськ на сході або Слов’янськ.

Зацикленість російських військових на наступі з великими втратами для досягнення цілей захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська зрештою підірвала здатність військових рф досягти своєї більш масштабної оперативної мети — оточити ЗСУ в котлі вздовж траси Е40 і дійти до західних адміністративних кордонів Донецької області. 

Невпинний і дороговартісний наступ росії на Бахмут може також погіршити здатність росії переслідувати довгострокові цілі на театрі воєнних дій на Донбасі.

Фото: ілюстративне, Генштаб

Читайте також: Український Бахмут підняв Конгрес США на ноги

 

Додавайтесь в наш Телеграм Бахмут живе тут, отримуйте інформацію про події в Бахмуті та бахмутян в евакуації.

А це наш цікавий і яскравий Інстаграм – підписуйтесь!

Screenshot 248 2ce70

Хрестовий похід за захоплення Бахмута: Буданов розповів, навіщо росіяни намагаються відчайдушно захопити Бахмут

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав інтерв’ю виданню The New York Times, де розповів про те, чому росіяни так зациклилися на Бахмуті.

321985378 677659760569035 1904589059869008290 n 4c887

Росіяни сповільнили темпи наступу в Бахмуті за останні дні, — ISW

Темпи просування російських військ в районі Бахмута, ймовірно, сповільнилися в останні дні, хоча ще занадто рано говорити про те, що російський наступ з метою захоплення […]

photo 2022 12 23 16 34 05 1047b

Поліцейські «Білі янголи» вивезли з Бахмута родину з дітьми

Сьогодні, 23 грудня, поліцейські врятували з-під обстрілів багатодітну родину з Бахмута. Троє дітей з батьками вивезли у безпечне місце. Про це повідомляє поліція Донеччини.

Screenshot 243 f5773

У Бахмут волонтери привезли цукерки та подарунки для дітей

Волонтери на чолі з Інною Гайдай вирішили зробити свято для бахмутян та дітлахів. До громади привезли шоколадні цукерки, закуплені на кошти небайдужих. 

Screenshot 241 0839c

Вагнерівці під Бахмутом отримали партію іноземної зброї

Вчора, 22 грудня, речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі повідомив, що група «Вагнера» отримала партію зброї з Північної Кореї для посилення російських сил в […]