Щорічно в третю неділю травня відзначається Всесвітній день випічки. Цьогоріч він випав на 21 травня. Свято покликане залучити людей до приготування домашньої випічки та частування нею рідних і знайомих.
З нагоди Дня випічки бахмутянка Ольга Галушко розповіла редакції «Бахмут IN.UA» про процес приготування універсального здобного тіста. До слова, раніше вона працювала у найвідомішій їдальні міста.
Для приготування знадобляться такі продукти:
Читайте також: День Вишиванки: як виглядала традиційна вишита сорочка Донеччини?
Аби приготувати універсальне здобне дріжджове тісто необхідно:
«Все. Тісто готове для випікання. Воно підходить для пиріжків, розтягаїв (ред. печений пиріжок напівзакритого типу), ватрушок, піц, сосисок у тісті, котлет у тісті. Одним словом — універсальне», — поділилася Ольга Галушко.
Раніше ми писали про найвідомішу бахмутську їдальню з українською домашньою кухнею, яку пам’ятає чи не кожен мешканець міста. Тут обідали, святкували весілля і проводжали рідних. Засновниця закладу Олена Федоряка розповіла редакції, як все починалося та в чому секрет смачної кухні, за якою місцеві стояли в черзі.
Фото: Ольга Галушко
Бахмут живе тут! Підписуйтесь на наш телеграм, тут завжди оперативні новини про місто, найсвіжіші фото та відео
А це наш цікавий і яскравий Інстаграм - підписуйтесь!